Kipfilet in de oven

( 41 Stemmen )
Kipfilet in de oven 3.5 out of 5 based on 41 votes.

Naast een hele kip in de oven is een kipfilet in de oven ook heel lekker en makkelijk te bereiden. Gevulde, gemarineerde of gepaneerde kipfilet. Leef jezelf uit! Wij geven je de basis. De basis kan je zelf uitbreiden. Omwikkel de kipfilet bijvoorbeeld met spek of pancetta zodat deze lekker sappig blijft. Of snij de kipfilet overdwars open en vul deze met rode pesto en mozzarella. Je kan ook de kipfilet marineren en dan in de oven doen. Marineer de kipfilet 24 uur van te voren met olijfolie, knoflook, peper en zout, sjalot en wat paprikakruiden. Maak de kipfilet hoe jij hem het lekkerst vind. Wij geven je het volgende basisrecept.

Ingrediënten:

  • 4 kipfiletjes
  • Olijfolie
  • Peper
  • (zee)Zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Ui

Benodigdheden:

  • Oven of combioven
  • Ovenschaal/ braadslede
  • Knoflooktang

Bereiding:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Pak de kipfiletjes en controleer of er nog vliesjes of andere stukjes zijn die je eraf wilt hebben.

Neem een ovenschaal en giet daar een ruime hoeveelheid olijfolie in. Voeg er wat zeezout (normaal zout mag ook, maar grof zeezout is ook lekker) en peper aan toe. Maak de knoflookteentjes fijn met een knoflooktang en voeg ook deze eraan toe. Als laatste versnipperen we een ui en ook deze mag in de ovenschaal gestrooid worden. Roer het geheel goed door.

Neem een kipfiletje en haal deze door de ovenschaal zodat de kipfilet goed bedekt is met olijfolie, peper, zout, knoflook en ui. Doe dit met alle kipfiletjes.

Zet de de ovenschaal met de kipfilet in de oven. Bedruip zo nu en dan de kipfilet met de olijfoliemix uit de ovenschaal. Draai de kipfilet na 15 minuten om zodat ook de onderkant mooi bruin word. Na nog eens 10 minuten is de kipfilet gaar en haal je ze uit de oven.

Wanneer de kipfilet gevuld is of omwikkeld is met spek of pancetta moet je er enkele minuutjes bij op tellen.

Wist je dat: Kipfilet het borstgedeelte van een kip is. En dat kipfilet weinig vet bevat en dus erg mager en gezond is. Kipfilet in de oven malser is dan dat je het in de pan bakt. Een kipfilet uit de supermarkt niet slecht is, maar wanneer je een biologische of een kipfilet van de slager neemt het vaak nog beter smaakt.

Reacties   

 
+1 #1 ELS PHLIPPO - DE GRO 03-03-2016 19:19
héél lekker, makkelijk en snel
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen